Zdravlje

Krasula je melem za kožna oboljenja, artritis, hemoroide

Krasula ima mnogobrojne zdravstvene prednosti.

Krasula - Stil.kurir.rs

Njena ljekovita svojstva pomoći će da se oslobodimo raznih oboljenja, jer ima anti-upalna, antivirusna i bakterijska svojstva, piše “Stil“.

Opekotine, modrice, uganuća, rane, posjekotine, čirevi

Napravite kašu od lišća i pričvrstite je na oštećenu površinu kože, pa previjte zavojem. Promijenite oblogu kada se kaša osuši, za 2 – 3 sata.

Artritis, artroza

Od 10-15 listova iscjedite sok i namažite zglobove prije spavanja.

Angina, upala krajnika

Iscijedite sok od 10 listova i rastvorite ga u 200 ml vode. Grgoćite 3-5 puta dnevno.

Herpes na usnama

Iscijedite sok od nekoliko listova krasule i namažite zahvaćeno područje svakih 30 minuta. Potopite dio pamučne maramice u sok, stavite ga na zahvaćeno mjesto i pričvrstite flasterom.

Žir na želudcu

Pojedite na prazan stomak 2 lista krasule, ne zaboravite da ih temeljno sažvaćete.

Hemoroidi

Pričvrstite isječen list na problematično mjesto i odmah ćete osjetiti olakšanje. Napomena: ukoliko primijetite bilo kakvo krvarenje i prije upotrebe krasule obavezno se posavjetujte sa ljekarom.

Pažnja!

Pri upotrebe krasule treba da budete veoma oprezni i da ne pretjerujete sa količinom. Ukoliko pretjerate može doći do mučnine, dijareje ili čak gubitka svijesti.

Ukoliko imate bilo kakav ozbiljniji zdravstveni problem obavezno se posavjetujte sa ljekarom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh