Zdravlje

Začin koji potpuno uništava imuni sistem, a gotovo svi ga koristimo

Naročito u ovom periodu je poželjno smanjiti njegovu upotrebu

Začini - Twitter

So je važna karika za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma, ali veliki unos ostavlja ozbiljnije posljedice po imuni sitem.

U ovom periodi je od ključne važnosti da imunitet bude jak, kako bi tijelo moglo da se izbori sa virusom ukoliko ga napadne, piše “Stil Kurir“.

Nedavno je provedeno naučno istraživanje u kojem je učestvovala grupa ljudi koja je pristala da prođe kroz mnogobrojne biohemijske testove. Oni su svakog dana uzimali 6 grama soli više od preporučene doze.

Samo nedelju dana kasije njihovi rezultati su se značajno pogoršali i primijećen je nagli pad imunog sistema. “Jednostavno rečeno, imunitet je počeo da se urušava i slabi odbrambena moć tijela”, kažu ljekari.

Višak soli spriječava organe da pročišćavaju krv. Ako tijelo ima previše soli, tada voda počinje da se zadržava u organima i tkivima, zbog čega bubrezi prestaju normalno da funkcionišu. Dalje, zbog zadržavanja toksina u tijelu stvara se pogodno tlo za razvoj raznih upala.

Posljedice prekomjerne konzumacije soli su i razvoj hroničnog umora, problemi sa srcem, iscrpljenost i pad koncentracije, kao i problemi sa zglobovima i mišićima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh