Zdravlje

Korona virus je počeo da mutira: Zašto je to dobra vijest

Koronavirus je u svijetu nastavio da hara velikom brzinom, pa je tako zaraženo preko 700.000 ljudi, uz 33.000 i više žrtava.

Testiranje na virus korona - DW.com

Ipak, u moru loših vijesti, došlo se do jedne koja je naizgled loša, ali… Virus mutira!

Naučnici su došli do saznanja da koronavirus veoma sporo mutira, čak osam do 10 puta slabije nego prosječan grip, a dobra stvar je što svakom novom mutacijom sve je manja šansa da je on smrtonosan!

Sojevi virusa su u osnovi veoma slični međusobno, a COVID-19 mutira polako, i to daje eventualnoj vakcini sve veću šansu da ga suzbije čim uđe u organizam,prenosi Alo.

Dodatno objašnjenje naučnika, kada se radi o otpornosti na virus, jeste da ne postoji nikakva zaštita pojedinaca od istog, već isključivo od toga kako će se imuni sistem odbraniti kada dođe u kontakt sa njim.

Svjetske sile su angažovale najbolje stručnjake i ne postoji strana naše planete gde se ne testiraju vakcine, što donosi ozbiljnost, ali i olakšanje u čitavom procesu borbe protiv ove pošasti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh