Zdravlje

Uništavanje bakterija: Kako održati torbu za nabavku čistom

Platnene torbe za nabavku su spas za očuvanje životne sredine. Ali ako ih ne održavate redovno one mogu da budu pravi izvor zaraze.

Torba - Stvarukusa.rs

Često se dešava da ih stavljate u kolica u koja ljudi stavljaju svoju obuvenu djecu ili u njih stavljate mliječne proizvode koji iscure, sirovo meso, pakovanja koja ponekad stoje po podu dok ih prodavci ne poređaju na rafove, piše “Stvarukusa.rs“.

Studije pokazuju da u svakoj torbi koja se ponovo koristi ostaju bakterije od prethodnih upotreba.

Kako prati pamučne torbe za kupovinu

Torbu prvo dobro istresite, pa provjerite da li ima fleka, naročito unutra. Mrlje natopite deterdžentom za sudove, pa poslije nekog vremena istrljajte. Perite pamučne torbe za nabavku na visokoj temperaturi, sa kuhinjskim krpama. Izbjegavajte upotrebu izbjeljivača, jer može doći do oštećenja pamučnih vlakana. Perite ih barem jednom sedmično, a i češće ako primijetite da se nešto prosulo.

Kako prati plastične kese za višekratno korišćenje

Rastvorite malo deterdženta za sudove u toploj vodi, natopite magičnu krpu i sapunicom dobro istrljajte kesu / torbu spolja i iznutra. Naročito pritisnite oko štepova i na dnu. Dobro isperite, pa temeljno osušite prije nego što ih spakujete da ne bi došlo do pojave buđi, piše “Lepa i srećna“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh