Zdravlje

Pomaže u rješavanju masnih naslaga na trbuhu, pije se prije spavanja

Previše masnoće na području trbuha se smatra iznimno opasnim za zdravlje srca, a čak su i mršave osobe u opasnosti od razvoja kardiovaskularnih bolesti ako na području trbuha imaju višak masnoće.

Višak kilograma - Ordinacija.hr

Trčanje, vožnja biciklom, plivanje – bilo koji oblik vježbanja koji ubrzava rad srca je dobrodošao ako se želite riješiti viška masnoće na području trbuha. Studije od prije par godina, objavljena u magazinu American Journal of Physiology, tvrdi da će 20 kilometara trčanja tjedno najbolje pomoći pri skidanju masnih naslaga s područja trbuha, piše Ordinacija.

Proces možete ubrzati tako da u prehranu dodate određene namirnice, ali i čajeve koji će pomoći, posebno ako ih pijete prije spavanja.

Krastavac, limun, peršin

Ovaj napitak možete lako pripremiti u vlastitoj kuhinji, a ne zahtijeva posebne sastojke te vjerojatno sve što trebate već imate doma.

Krastavci su poznati po malom broju kalorija i velikoj količini vode. Drugi važan sastojak za gubitak kilograma je peršin koji djeluje kao prirodni diuretik te sadrži vitamine A, B, C koji kontroliraju zadržavanje vode u organizmu dok spavate. Limun će napitku dati bolji okus, a može i pomoći boljem radu crijeva i probavnog sustava. Sve sastojke stavite u blender, dodajte vode i uključite ga. Konzumirajte prije spavanja.

Zeleni čaj

Vježbanje i zeleni čaj idu ruku pod ruku i pomažu bržem sagorijevanju masnoća s trbuha. Zeleni čaj predstavlja pravi rudnik antioksidansa koji sprječavaju nakupljanje štetnih tvari u organizmu. Skuhajte ga prije spavanja, a on će odraditi svoj posao dok vi sanjate.

Čaj od đumbira

Jedan topla šalica ovog napitka prije spavanja će poboljšati probavu, smiriti nadutost i ostale probleme, a zdrava probava će pomoći kod gubitka kilograma jer se tako eliminiraju svi toksini iz organizma kako bi on mogao apsorbirati esencijalne nutrijente.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh