Zdravlje

Narodni lijek koji liječi holesterol, artritis i 10 drugih bolesti!

Lijek ne mora biti gorak i bezukusan

No image - Haber.ba

Tradicionalna kineska medicina koristi kombinaciju meda i cimeta hiljadama godina, a ova mešavina ima drugu tradiciju upotrebe u kućnom lečenju.

Med je jedan do najzdravijih namirnica na planeti, a cimet jedan od najstarijih začina poznat ljudima.

Eterično ulje cimeta i enzima koji se nalaze u medu koji proizvodi vodonik peroksid su dve namoćnije antimikrobne komponente. Ova kombinacija je u stanju da spreči rast gljivica i bakterija. Ova kombinacija ima brojne zdravstvene koristi i izuzetno je korisna u sledećim slučajevima:

Prehlada: leči hronični kašalj, zapušen nos, prehladu. Uzmite četvrtinu kašičice tri dana zaredom.

Grip: Ubija viruse i sprečava grip.

Holesterol: U šolju čaja dodajte 2 kašike meda i 3 kašike cimeta pa popijte tu mešavinu. To će smanjiti holesterol za 10%.

Artritis: Da biste izlečili hronični artritis, pijte sledeću mešavinu dva puta dnevno, ujutru i uveče: dodajte dve kašike meda i kašičicu cimeta u prahu u času tople vode.

Jača imunitet: Ako svaki dan koristite po kašičicu ove smese, ojačaćete imunitet.

Bol u stomaku: ovaj lek će ublažiti bol u stomaku, pa čak i doprineti lečenju čira na želucu.Bubuljice: Pastu od meda i cimeta nanesite na mitesere i bubuljice. Ujutru operite lice.

Infekcija žučne kese: Dodajte dve kašike cimeta u prahu i jednu kafenu kašiku meda u čašu tople vode i pijte svaki dan do oporavka.

Bolest srca: Napravite pastu od cimeta i meda i jedite svako jutro uz krišku hleba. To će sniziti holesterol i sprečiti srčani udar.

Gubitak kose: U slučaju gubitka kose i ćelavosti pomešajte kašičicu cimeta, maslinovog ulja i meda. Nanesite ovu mešavinu na kosu i stavite 15 minuta, a zatim isperite,piše Stil

Mršavljenje: U čašu mlake vode stavite malo cimeta i meda pa pijte na prazan stomak 30 minuta pre doručka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh