Zdravlje

Koje sve bolesti liječi crveni grejpfrut

Svakodnevno konzumiranje jednog grejpfruta, a posebno sa crvenim plodom, izuzetno je korisno u spriječavanju razvoja srčanih bolesti, ustanovili su naučnici u Izraelu.

Crveni grejpfrut - Kurir.rs

To su zaključili nakon istraživanja kojim je obuhvaćena grupa ispitanika oboljelih od srčanih bolesti, koji su imali visok holesterol i jeli svakog dana po jedan crveni grejp.

Njihov organizam ranije nije reagovao na lijekove za smanjenje holesterola na bazi statina, ali se u situaciji sa uzimanjem crvenog grejpa holesterol smanjio, pišu “Novosti“.

Drugo istraživanje pokazalo je da konzumiranje crvenog grejpa, u odnosu na žuti, smanjuje nivo masnoća u krvi, naročito triglicerida.

“Za ovakve rezultate vjerujemo da su odgovorni antioksidansi kojima je crveni grejp prebogat, ali pretpostavljamo i da ova voćka sadrži još neke, zasad, nepoznate hemijske sastojke, koji utiču na smanjenje triglicerida”, izjavila je mr Šila Gorinštajn, rukovodilac istraživačkog tima sa Univerziteta u Jerusalimu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh