Zdravlje

Očistite pluća za 72 sata: Osjećaj je kao da ste bili na planini sedam dana

Neki ljudi imaju problem sa plućima iako nikada nisu zapalili cigaretu u životu, dok drugi puše 40 godina, a pluća su im sasvim u redu. Sve zavisi od organizma osobe.

Pluća - Ilustracija

Daćemo vam nekoliko savjeta kako da pročistite pluća za tri dana.

Prije nego što počnete sa detoksifikacijom, riješite se svih mliječnih proizvoda pošto vaše tijelo mora biti čisto od toksina mliječnih proizvoda.

Prvog dana režima pijte šolju biljnog čaja pred spavanje. Tako ćete osloboditi toksine u crijevima koji mogu da uzrokuju zatvor.

Ni pluća ni bilo koji drugi dio tijela ne smiju biti preopterećeni za vrijeme pročišćavanja.

Iscijedite dva limuna u 300 ml vode prije doručka. Popijte 300 ml soka od grejpfruta. Ako vam se ne sviđa ukus, možete ga zamjeniti sokom od ananasa. Ovi sokovi sadrže prirodne antioksidante koji poboljšavaju respiratorni sistem.

Popijte 300 ml soka od mrkve između doručka i ručka. Ovaj sok će vam pomoći da alkalizujete krv za vrijeme trodnevnog pročišćavanja, piše Aura.

Za vrijeme ručka morate popiti 400 ml soka bogatog kalijumom. Kalijum djeluje kao tonik za čišćenje. Prije nego što odete na spavanje, popijte 400 ml soka od brusnice, što će vam pomoći da se izborite sa bakterijama u plućima koja mogu uzrokovati infekcije.

Njega tijela i vježbe

Svakog dana se kupajte oko 20 minuta u vreloj vodi kako biste eliminisali toksine znojenjem. Stavite 5-10 kapi eukaliptusa u činiju vruće vode. Nagnite glavu nad činiju i prekrijte se peškirom. Inhalirajte se parom dok se voda ne ohladi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh