Zdravlje

Na koje zdravstvene probleme ukazuju mjesta koja su sklona aknama?

Ukoliko se iznova pojavljuju na istom mjestu, vrijeme je da prekontrolišete svoje zdravlje.

Akne - Espreso.rs

Čelo
Kada dodirnete bubuljicu na čelu, vrlo vjerovatno ćete primjetiti da vam prst sija od masnoće koju ste “pokupili” sa čela. Razlog tome je što se bubuljice na čelu uglavnom javljaju zbog disbalansa u proizvodnji prirodnih ulja, a uzrok tome može da bude način ishrane, piše “Stil“.

Osim toga, bubuljice koje se pojavljuju iznad obrva mogu da ukažu na probleme sa stomakom i bešikom.

“Bubuljice na čelu mogu da budu znak problema sa bešikom i stomakom, tako da bi bilo dobro da pazite na to šta jedete i obratite pažnje na zdravlje creva. Probiotici mogu da pomognu, kao i smanjenje konzumacije šećera, alkohola i obrađene hrane”, kaže dr Tejlor.

Ukoliko se problem nastavi, trebalo bi da odete kod ljekara jer je moguće da je riječ o nekoj intoleranciji ili alergijskoj reakciji.

“Da bi vam zadnjica bila “prave veličine” u Holivudu, lice mora da vam izgleda malo ispijeno”, izjavila je Kortni Koks prije nekoliko godina…

Nos
Bubuljice na nosu se najčešće javljaju zbog začepljenih pora, a imaju veze i sa održavanjem higijene kože.

Osim toga, visok holesterol može da se manifestuje i u formi masnije kože, koja će začepiti pore ako je redovno ne čistite.

“Ovaj dio kože je pun proširenih pora, tako da je dobra ideja da četke za šminku i sve ostalo čime dodirujete nos, redovno čistite. Ako vam se baš često javljaju bubuljice na nosu, provjerite i da li imate povišen krvni pritisak”.

Dr Tejlor ističe da prema kineskoj medicini kožni problemi na nosu mogu da budu povezani i sa kardiovaskularnim sistemom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh