Zdravlje

Izliječite ešerihiju za nedelju dana: Bijeli luk čini čuda ako ga koristite na ovaj način!

Istraživanja su pokazala da se bijeli luk ili češnjak može koristiti kao efikasan antibakterijski agens za patogene mikroorganizme – Ešerihiju koli

ešerihija koli - Novi

Beli luk ili češnjak poznat po svojoj korisnosti u lečenju čitavog niza bolesti.

Ipak, nedavne studije su pokazale da beli luk ima ozbiljnije zdravstvene prednosti za srce i prevenciju raka.

Njegov tipičan miris i antibakterijsko delovanje zavisi od alicina, koji se dobija enzimskom hidrolizom alina nakon sečenja i drobljenja čenova.

Alicin je jedinjenje koje isparava nakon samo nekoliko sati. To je snažan prirodni antibiotik, kao penicilin, a takođe ima antifungalna i antivirusna svojstva.

Beli luk takođe sadrži oko deset različitih vrsta prirodnih šećera, uključujući fruktozu, glukozu i inzulin, kao i relativno visok nivo minerala u tragovima – bakar, gvožđe, cink, kositar, kalcijum, mangan, i selen. Nivo selena u belom luku je viši nego u gotovo bilo kojoj drugoj biljci.

Beli luk deluje unutar tela dajući sposobnost belim krvnim zrncima da se bore protiv infekcija i podsticanjem drugih imunoloških ćelija koje se bore protiv virusnih i bakterijskih infekcija, kao i raka.Efikasnost belog luka u lečenju bakterije ešerihije koli

Pojava rezistencije na meticilinski lek očigledno je i globalni izazov. Meticilin je antibiotik uskog spektra, koji pripada grupi penicilina, za borbu protiv bakterija.

Tražeći alternativne antibiotike koji su novi, prirodni, na bazi biljaka, troškovno efikasniji, postali su izazov za globalno zdravlje.

Istraživanja su pokazala da se beli luk ili češnjak može koristiti kao efikasan antibakterijski agens za patogene mikroorganizme – Ešerihiju koli.

Korišćenje biljaka i njihovih preparata za lečenje infekcija je stara praksa i beli luk ima dugu tradiciju kao lekovita biljka koje štiti telo od patogena.

Čak je Luj Paster priznao efikasnost belog luka kao antibiotika. Nekoliko godina kasnije pokazalo se da beli luk ima sličan efekat i aktivnost kao penicilin.

Bolest kao što je tuberkuloza je vrlo uspešno tretirana belim lukom, jer je napadač Mycobacterium tuberculosis osetljiv na nekoliko komponenti sumpora u belom luku.

Beli luk takođe snižava nivo lošeg holesterola.

Ešerihija koli je bakterija koja je prirodni stanovik creva i veoma je korisna za ljudski organizam, jer proizvodi vitamin K i neke vitamine B kompleksa.

Problem počinje kada se Ešerihija koli nekontrolisano razmnožava stvarajući infekcije urinarnog i digestivnog trakta.

Beli luk dokazano može ubiti infektivne bakterije i istovremeno zaštititi telo od otrova koji uzrokuje infekcija. Studijama je potvrđeno da je beli luk gotovo jednako efikasan kao penicillin.

Beli luk ne samo što oživljava našu hranu, on se koristi za lečenje bolesti kao što su infekcija, upala i hipertenzija, a često se zove najveća svetska biljka čuda,piše Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh