Zdravlje

Žvakanje listova bosiljaka smanjuje rizik od srčanog udara

Vrlo je efikasan u ublažavanju prehlade, očuvanju zdravlja srca, bubrega i zuba, a pomaže i u smanjivanju stresa.

Bosiljak - Prirodnilijek.com

Bosiljak nije samo začinska, već i ljekovita biljka.

Vrlo je efikasan u ublažavanju prehlade, očuvanju zdravlja srca, bubrega i zuba, a pomaže i u smanjivanju stresa.

Mješavina lišća bosiljka s đumbirom i medom izvrsna je protiv raznih respiratornih bolesti, poput prehlade, gripa, astme i bronhitisa.

Ova mješavina otvara disajne puteve koji su blokirani sa sluzi, i pomaže oboljelima da pravilno dišu. U slučaju upale grla, dobro je da se grgoće mlaka voda u kojoj je neko vrijeme bio potopljen bosiljak. Djelovat će protivupalno i olakšat će simptome.

Žvakanje nekoliko listova bosiljka dnevno znatno smanjuje rizik od srčanog udara i kardiovaskularne slabosti. Bosiljak je uopšteno dobar za zdravlje, a travari preporučuju žvakanje njegovih listova i za ublažavanje stresa.

Ova ljekovita i začinska biljka jača bubrege, i dobra je u borbi protiv bubrežnog kamenca. Fitoterapeuti savetuju uzimanje mješavine bosiljka i meda barem šest mjeseci da bi se ublažili bolovi i izbacio kamen, piše “Aura“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh