Zdravlje

Ojačajte imunitet uz ove tri namirnice

Nagla promjena vremena pogodna je za razvijanje virusa i prehlada, pa je bitno da na vrijeme ojačamo imunitet, kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije.

Gripa - Net.hr

U tome nam mogu pomoći namirnice bogate vitaminima i mineralima, koje blagotvorno utiču na naš imuni sistem, a koje bi trebalo da svakodnevno uvrstimo u svoju ishranu, ako želimo da očuvamo svoje zdravlje, piše portal “Stvarukusa“.

Med
Prirodni med je pun antioksidanata, enzima i minerala, uključujući cink, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum i selen. Takođe sadrži i vitamin B6 i tianin. Uklanja slobodne radikale iz organizma, a time samo poboljšava naš imunitet. U kombinaciji sa kurkumom, med je izuzetno moćan prirodni antibiotik.

Kurkuma
Biljka kurkuma porjeklom je iz Indonezije i južne Indije, a kroz istoriju se koristila kao začin, tekstilna boja, ali i sredstvo za ischeljenje. Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima, pa prema tome ima blagotvorne učinke na stanje našeg organizma. Ona je bogat izvor fitonutritijenta kurkumina, koji ima protivupalna svojstva, i koji čuva naš organizam od upalnih procesa, koji nastaju usljed pada imuniteta.

Napravite svoj napitak za jačanje imuniteta, tako što ćete izrendati komadić đumbira, dodati kašičicu kurkume i iscuhediti jedan limun. Sve to prelijte sa 4 čaše vode, dobro izmhešajte i ostavite u frižideru. Dvuhe čaše dnevno učiniće čuda za vaš imunitet.

Aloe vera
Osim snažnog regenerativnog učinka na kožu, aloe vera ima izuzetan efekat na balans u našem organizmu. Bogata je C i E vitaminom i može sprečiti da naš organizam dođe do stanja dehidratacije. Pored gela od aloe za negu kože, možete je uzimati i kao sok.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh