Zdravlje

Djevojčica rođena s pola lica napokon se može smijati nakon 11-satne operacije!

Darina Shpengler rođena je s ozbiljnom genetskom mutacijom zbog koje nije imala usana ni brade što joj je otežavalo govor i hranjenje.

Njezina majka, Elena, je napustila svoj posao kako bi se brinula za Darinu, a njezin otac, Yuri, borio se za priliku da njihova kćer dobije medicinsku pomoć.

Od kada je Darina rođena, ova obitelj je tretirana vrlo okrutno i to ne samo od strane nepoznatih osoba, nego i od strane vlastite obitelji koja je potpuno prekinula svaki kontakt s njima. Uz njih je ostala jedno Elenina sestra.

Darina čak nije primljena u vrtić jer su rekli da bi je se druga djeca bojala. Roditelji su joj kupili mnoštvo igračaka, ali kao što njezina majka kaže: „Ništa ne može zamijeniti prijatelje“.

Kroz dobro i loše, Darinini su roditelji ostali uz nju te ju odgajaju okruženu ljubavlju: „Ne skrivamo ju od svijeta. Svuda ide s nama. I moj suprug Yuri ju svugdje vodi. Ljudi su nam rekli da joj stavimo masku, a on im je odgovorio da ju ne gledaju ako ne žele, ali da ju mi prihvaćamo takvu kakva jest“, rekla je Elena.

Hvala Bogu, stvari su se promijenile na bolje. Nakon što je Darinina priča izašla u javnost pokrenuto je skupljanje novca.

Skupljeno je dovoljno novca kako bi Darina i Elena otputovale u Englesku na posebnu operaciju (prvu od mnogih) kako bi Darina dobila lice koje nikada nije imala.

Prošli tjedan se Darina radosno vratila u rodnu Rusiju. Kada ju je ugledao njezin je tata, uz veliki zagrljaj, rekao: „Predivna si“.

„Vidite, naučila se je smijati“, Elena je uzviknula sa suzama radosnicama u očima.

Darina je sada u svojoj kući, a obitelj skuplja donacije za novu operaciju kojom bi Darina trebala dobiti bolju gornju čeljust i usnu,piše Magazin


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh