Zdravlje

Reuma: Uljem od jorgovana masirajte bolna mjesta!

Poklanjamo vam veoma učinkovit narodni recept od jorgovana i maslinovog ulja za reumatske tegobe

Osim mirisnih nota koje se obilato koriste u parfemskoj industriji, jorgovan ima svoje mjesto i u narodnoj medicini. Upućeni tvrde da je kora biljke, ali i ljuska sjemena odličan lijek za dijareju i druge tegobe organa za varenje. Kao antipiretik, uspješno uklanja simptome groznice koja je praćena drhtavicom i visokom temperaturom.
Posebno djelotvornim jorgovan se pokazao kao analgetik u uklanjanju bolova, u liječenju reume i živaca, u obnavljanju ćelija jetre, čišćenju crijeva.

RECEPT ZA ULJE OD JORGOVANA KOD REUMATSKIH TEGOBA

POTREBNO JE: šaka suhih cvjetova jorgovana i litar maslinovog ulja

Cvjetove stavite u veliku teglu, ulijte ulje i dobro zatvorite. Držite na osunčanom mjestu 15 dana. Povremeno promućkajte. Potom procijedite i ulijte u tamnu staklenu bocu.

Masirajte njime bolna mjesta tri puta na dan. Ulje čuvajte na tamnom mjestu. Efekat će biti bolji ako uz masažu pijete čaj od đumbira,piše Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh