Zdravlje

LIJEČI GRIP KO OD ŠALE! Napravite domaći „Fervex”

Prehlada i grip spadaju u najcešca oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja cešce nego sve ostale bolesti zajedno.

Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proljeće i jesen. Ako osjećate da ćete se razboljeti morate odmah početi da preuzimate neophodne mjere, piše uspesnazena.

Ovaj napitak je prirodna zamena za popularan „Coldrex i „Ferveks“, koji možete napraviti sami bez odlaska u apoteku, a koji je jednako efikasan, a možda i bolji.

Ako osjećate prve simptome prehlade ili gripa uradite sljedeće.

U 1,5 litar prokuhane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline.

Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje šumeća tableta ili vitamin C u prahu. Po želji možete zasladiti kašikom meda. Dobro promješajte i popijte ovaj rastvor u roku od 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh