Zdravlje

Potpuna obnova jetre za 15 dana! (RECEPT)

Jetra je organ koji najviše pati od neuhranjenosti, loših navika i negativnih emocija. Zbog toga treba povremeno da obavite čišćenje jetre i to prirodnim putem

Jetra - Ordinacija.hr

Da bi ceo organizam radio kako treba, ujutru je bitno da popijete čašu čiste vode na prazan stomak sa dodatkom limunovog soka i kojom kapi maslinovog ulja. To će pokrenuti ceo sistem čišćenja organizma od toksina.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti recepte za čišćenje jetre tokom 15 dana, sa prirodnim napicima i pravilnom ishranom.

Pozitivne učinke ćete osetiti već nakon par dana.

Doručak

Doručak je najvažniji obrok, jer nas “puni” energijom i dobrim raspoloženjem ceo dan. Preskakanje doručka je vrlo ozbiljna greška. Zbog preskakanja doručka dolazi do prekomerne težine, povećanja apetita; umora i lošeg raspoloženja.

Naša preporuka je da na prazan stomak popijete čašu vode sa kašikom maslinovog ulja i soka od pola limuna. Možete da pijete zajedno ili odvojeno. Ovaj napitak će pomoći telu da se očisti od toksina, te će probuditi unutrašnje organe, a posebno jetru, terajući je da normalno funkcioniše.Pripremite sebi doručak koji će se sastojati od smutija. U smuti ubacite sledeće sastojke:

Jabuke ili kruške (po izboru); pola zrele banane; listove spanaća; malu kašiku spiruline u prahu; pola šolje suvih šljiva; šaku orašastih plodova; pola čaše ovsenih pahuljica; malo mlevenog đumbira; malo cimeta; malo pivskog kvasca u prahu; malu kašičicu kokosovog ulja.

Izmešajte ove stastojke i napravite homogenu smesu. Nema potrebe da pijete sve odjednom. Polako uživajte u napitku tokom jutra.

Ova mešavina je veoma hranljiva, reguliše šećer u krvi, pomaže pri smanjenju anksioznosti; i naravno, poboljšava rad jetre.

Ručak

Ručak je takođe veoma važan, ali je bitno da bude uravnotežen i da se ne prejedamo.

Ručak treba da sadrži:

salatu: zelje, kupus

Žitarice: pirinač; krompir; testeninu ili integralni hleb

Proteine: meso, ribu, jaja;

Zdrave masti: maslinovo ulje; orahe, avokado.

Ove proizvode morate pametno kombinovati, ail ih obavezno uključiti u ishranu.

Pokušajte da izbacite desert koji u većini slučajeva narušava varenje, ali ako želite sa nečim da se zasladite, jedite: jabuku, krušku, ananas ili papaju; med; kompot od domaćih jabuka.Večera

Večera mora biti lagana; telu nije potrebno mnogo energije u kasne sate, a jetra se mora odmoriti.

Nudimo vam nekoliko opcija za večeru:

Supa od povrća i malo integralnog hleba;

Tikvice i dresing za salatu;

Pohovano povrće, šampinjoni i sir;

Pirinač ili kukuruzne tortinje sa paradajzom i ćuretinom.

Međuobroci

Tokom dana možemo uzimati čajeve koji će doprineti čišćenju jetre. Savetuje se da se pije čaj od: Maslačka; čička; artočoke; limunada sa stevijom,piše Stil

Ove čajeve je dobro konzumirati pre spavanja, jer se jetra najbolje čisti noću.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh