Zdravlje

Trikovi za vitku liniju: Sagorite 100 kalorija bez znojenja u teretani

Redovita tjelesna aktivnost izuzetno je bitna za naše zdravlje.

Vježbanje - Blogspot

Osim što osigurava vitkost, bolju cirkulaciju i vitalnost, vježbanje nam može pomoći u obrani od mnogih bolesti. Vježbanje ne mora nužno značiti znojenje u teretani.

Saznajte koji su drugi i zabavni načini sagorijevanja kalorija. Ako niste tip koji se želi znojiti u teretani za rezultate, probajte drugačije načine za sagorijevanje kalorija.

Možda ove aktivnosti neće omogućiti veliki gubitak kilograma, sigurno će doprinijeti velikoj slici, jer svaki se korak zbraja kada su zdrave navike i mršavljenje u pitanju.

Kućanski poslovi

Iskoristite svakodnevno, zamorne i dosadne kućanske poslove i iz njih izvucite najbolje za svoju liniju.

Tako ćete imati dvostruku dobit: čistu kuću i dobru formu! Pranje podova (20 minuta), tepiha, prozora, posuđa (40 minuta) ili brisanje prašine može očistiti vaš dom prašine i ostaviti trag na vašem tijelu.

Pokosite travu, vrtlarite, pokupite lišće po dvorištu, usišite prašinu ili očistite snijeg ispred vrata. Svi ovi kućanski poslovi mogu biti dobra vježba, ako uključuju brži ritam srca.

Probajte kuglanje

Kuglanje može biti zabavna aktivnost s prijateljima, ali i odlično sredstvo mršavljenja i zatezanja mišića.

Puno spuštanja u čučanj, čvrstog držanja kugle i zamahivanja mogu učvrstiti ruke, ramena, trbušne mišiće, stražnjicu i noge. Dvadesetak minuta kuglanja pobrinut će se za sagorijevanje oko stotinu kalorija.

Plivanje

Iskoristite ljeto za mršavljenje. Tako osim konzumacije laganije hrane, puno voća, povrća i vode, istopite kalorije plivanjem. Samo 15 minuta aktivnog plivanja može sagorjeti 100 kalorija!

Prošećite svog najboljeg prijatelja

Odlazak u šetnju sigurno je najbolji dio psećeg dana. Ne samo da će vam vaš najbolji četveronožni prijatelj pomoći obraniti vas od depresije, smiriti živce ili razveseliti vas, nego će se i pobrinute da ste u top formi.

Bacajte mu lopticu ili štapove (sagibanje u čučanj i istezanje prilikom izbačaja) ili ubacite u petu brzinu i zajedno trčite, piše “Ordinacija“.

Provozite se na biciklu

Vožnja bicikla predstavlja izuzetno učinkovitu tjelovježbu jer ubrzava otkucaje srca i olakšava mršavljenje (riječ je o aerobnoj aktivnosti).

Saznajte što naši fitnes stručnjaci kažu o vožnji bicikla i rolanju: Bicikl ili rolanje – koji je bolji izbor?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh