Zdravlje

Hormon koji ubrzava metabolizam

Ubrzavanje metabolizma je put do efikasnog pretvaranja hrane u energiju.

smrsati- ilustracija

Brži metabolizam se može postići povećanjem količine proteina u ishrani, jer hrana bogata proteinima povlači dvostruko veću potrošnju kalorija u odnosu na hranu bogatu ugljenim hidratima.

Riba

Riba je dobar način unošenja proteina, a ona povećava sagorjevanje enzima i masti u tijelu. Hladna pića Hladna pića bez šećera prisiljavaju tijelo da se zagrijava, a time troši više kalorija.

Kafa i zeleni čaj

Tri šolje zelenog čaja ili kafe dnevno ubrzavaju metabolizam za 10 posto. Dnevno se na ovaj način troši 60 kalorija, pa to mjesečno iznosi 1.800 kalorija. Ali, vodite računa u koje doba dana uzimate kafu ili zeleni čaj.

Zelene i crvene ljute papričice

Konzumiranje ovih papričica poboljšava sagorjevanje kalorija potiskivanjem enzima koji učestvuju u formiranju masti.

To znači da one pomažu efikasnije iskorištavanje energije u tijelu. Jedna papričica uz jelo je zaista korisna, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh