Zdravlje

Ostavljanje hljeba u vrećici ili na stolu nije dobro za vaše zdravlje

Mnogi hljeb drže na kuhinjskim plohama ili ga jednostavno odlože u kupljenoj vrećici i ostave ga tako. Ovo nikako nije dobro, a stručnjaci savjetuje da je bolja opcija staviti hljeb u zamrzivač.

Najvažniji razlog zašto je loše hljeb ostaviti na kuhinjskom ormariću je plijesan. Iako se plijesan može napraviti i u nekvalitetnim plastičnim kutijama za hljeb, isto se događa i u škarniclu. Plijesan najviše voli sobnu temperaturu, a ako se jede hljeb s plijesni može doći do alergijske reakcije, piše “Večernji“.

Ipak, postoji jednostavno rješenje. Kupovina kvalitetne kutije za hlkeb koja će stajati, recimo, na firižideru ili se pak hljeb može narezati i staviti u zamrzivač. Ovako će kad se izvadi i odledi uvijek biti mekan, kao da je tek kupljen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh