Hrana i piće

Zobena kaša, chia puding ili voćni smoothie za zdrav doručak i produktivan dan

Jutra su najužurbaniji dio dana i upravo zbog toga mnogi zanemaruju činjenicu da je doručak najvažniji obrok u danu. Stoga vam donosimo nekoliko ukusnih i jednostavnih ideja za doručak koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a dat će vam energiju koja vam je potrebna.

Zobena kaša - fitlife.ba

Zobena kaša s mlijekom i voćem po želji praktičan je doručak koji možete pripremiti noć prije. U zdjelu stavite 50 gr zobi, prelijte šoljom mlijeka i po želji dodajte voće, kakao i med, piše “Klix“.

Osim toga, unaprijed možete pripremiti i puding od chia sjemenki koji u frižideru možete držati i nekoliko dana. Za pripremu vam je potrebno pola šolje baedmovog mlijeka, 2 kašike chia sjemenki, kašika javorovog sirupa, kašika ekstrakta vanilije, prstohvat himalajske soli i voće po želji. U zdjelu stavite sve sastojke i ostavite da odstoje. Povremeno promiješajte, a kada dobijete gustu smjestu pripremite je za jelo ili stavite u frižider. Prije konzumiranja dodajte voće po želji i uživajte.

Ukoliko ste baš u žurbi napravite voćni smoothie, popularni napitak koji zbog bogatstva nutrijenata može poslužiti i kao obrok. Recepata i mogućnosti kombinovanja je bezbroj, dovoljno je da odaberete bazu i omiljeno voće i uživate.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh