Zdravlje

Zeleni sok za izbacivanje toksina iz tijela

Detoksikujući zeleni sok možete da pijete u svako doba dana, a izvrstan je za jačanje imuniteta.

Zeleni sok - Lovesensa.rs

Ovaj sok će vam dati snagu, sjajniju kožu i bolje varenje. Bogat je karotenima, mineralima i antioksidansima, hlorofilom i drugim sastojcima. Sastoji se od ukusne kombinacije voća i povrća. Kelj obiluje prirodnim sastojcima koje nas štite od raka i osiguravaju apsorpciju kalcijuma, potpomažu srcu i venama. Jabuka sadrži mnogo pektina i vlakana, pomaže tijelu u čišćenju od toksina, poboljšava varenje i snižava holesterol, piše “Alternativa za vas“.

Limun je snažna detoksikacijska namirnica koja pomaže radu jetre, olakšava varenje, pomaže u uklanjanju kamena u bubregu i štiti od upala. Krastavac će kao diuretik tijelu da obezbjedi obilje vitamina C, vitamina B kompleksa i folne kiseline. Štiti tijelo od nakupljanja mokraćne kiseline i posljedično, od upalnih procesa.

Sastojci:

  • 3 lista kelja
  • 1 jabuka
  • 1 limun
  • ½ krastavca

Pomiješajte sve sastojke u blenderu i popijte dok je svježe. Sok možete da razredite vodom, po želji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh