Zdravlje

Liječe opekotine, čireve i čuvaju kosti – isprobajte recepte za prirodne lijekove od jaja

Jaja su bila neizostavni dio trpeze egipatskih faraona, a njihova ljekovitost je u Kini i Japanu već vijekovima poznata. Recepture od jaja su zbog svoje ljekovitosti ostale poznate i do danas pa ih se često upotrebljava za liječenje raznih bolesti.

Jaja - Blogspot.com

Za jačanje kostiju

Osušite opranu ljusku od sirovih jaja i uklonite opnu. Zatim je sameljite u mlinu za kafu. Jedite po kašičicu praha dnevno, pijući uz nju istu količinu limunovog soka. Kura traje dvije sedmice, piše “Aura.ba“.

Za brže otklanjanje gnojnog čira

Izmješajte dva sirova žumanceta, kašiku meda, pola kašičice soli. Dodajte brašna tako da se može zamijesiti tijesto i napraviti manja pogača. Prislonite je uz gnojnu ranu pričvrstite flasterom. Mijenjajte dvaput dnevno. Kura traje dok gnojni čir u potpunosti ne nestane i ne očisti se.

Neuralgija

Tvrdo kuhano jaje presijecite napola. Obje polovine odmah prislonite na mjesto gdje je bol najjači. Kad se jaje ohladi, bol treba da nestane. Ovo možete praktikovati i u slučaju glavobolje.

Opekotine

Čvrsto umutite tri sirova bjelanceta. Posebno umutite tri kašike maslinovog ili suncokretovog ulja (dok ne pobijeli). izmješajte sve sastojke i umutite još 15 minuta. Premazujte opekotine smjesom što češće tokom dana. Uveče nanesite na kožu deblji sloj mješavine i fiksirajte ga zavojem. Kura traje dok koža ne zaraste. Ako je stanje hitno, na opečenu kožu stavite samo obično, nemućeno bjelance.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh