Zdravlje

Spavate na LIJEVOJ strani? Nakon što ovo saznate ODMAH ćete početi

Spavanje na lijevoj strani je i dalje daleko bolje nego sve ostale pozicije sna u smislu koristi koje ima na naše tjelesno zdravlje.

spavanje na lijevoj strani-Moj.ba

To nam može pomoći da svarimo bolje i lakše. To poboljšava ukupni digestivni sistem omogućavajući tijelu da izvuče hranjive tvari i odlagaže toksine brže i efikasnije, ali i utječe na našu cirkulaciju i kardiovaskularno zdravlje jer srce bolje pumpa nizbrdo i krv cirkuliše efikasnije natrag u srce, piše “Pozitivno.info“.

Ovaj položaj poboljšava funkciju slezene. To rezultira u tome da bolje vrši limfnu drenažu, uz manje stresa i negativnih uticaja na naše zdravlje.

Pokušajte da spavate na lijevoj strani što je prije moguće. Svako od nas ima stalni, preferirani način spavanja i može biti vrlo teško razbiti taj običaj. Trenirajte vaše tijelo da spava na lijevoj strani prebacivanjem na svjetlo koji se nalazi na desnoj strani, gdje spavate.

Dakle, pokušajte da promijenite navike i spavajte na lijevoj strani! To je zdravo za tijelo i vaše kompletno blagostanje, pa zašto ne bi probali?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh