Zdravlje

Spremite se za ljeto uz režim ishrane Kim Kardashian

Otkako je rodila sina Sainta u decembru 2015.g, Kim je nastojala izgubiti svaki kilogram viška, a cijeli proces predstavila je kao poprilično transparentan cijelom svijetu.

Kim Kardashian - Blogspot

U želji da izgubi svih 27 kilograma viška, redovno je vježbala vježba i uspješno odolijevala slatkišima i velikim porcijama tjestenine, a sve redovito dokumentira putem Snapchata. A što sve tačno Kim jede, otkrila je njezina nutrcionistkinja Colette Heimowitz.

Kim je inače ambasadorica Atkinsove dijete, a prvi je se put pridržavala kada je krenula na fakultet i prikupila 15 kilograma viška. Istu dijetu je držala i tokom trudnoće, kao i nakon poroda dok je još uvijek dojila. Ono što je dobro kod Atkinsa je to da plan prehrane osigurava sve potrebne nutrijente i da se unosi dovoljan broj zdravih kalorija svakog dana.

Kim ne jede više od 1800 kalorija dnevno. Kada je tek krenula s dijetom, za doručak bi obično pojela omlet od jaja, sira i povrća, za ručak piletinu s grila s limetom i salatu od špinata s feta sirom. Za večeru bi pojela pljeskavice od tikvica i pileću kobasicu ili nešto slično. U međuobrocima bi najčešće jela orašaste plodove i voće, humus, povrće ili grčki jogurt i šumsko voće, piše Aura.

Kim nije krenula s radikalnim planom prehrane jer cilj nije bio da izgubi sve suvišne kilograme u najbržem mogućem roku, budući da nagli gubitak kilograma nije dobar za jednu dojilju. No nakon što je određeni broj kilograma izgubila, promijenila je plan prehrane. Prvo je krenula s režimom Atkins 40 prema kojemu nije smjela konzumirati škrob. Umjesto njega, smjela je jesti odgovarajuće proteine poput ribe, piletine, mesa i jaja, neke mliječne proizvode poput grčkog jogurta i nekih vrsta sira, zdrave masti poput orašastih plodova i avokada i ugljikohidrate bogate vlaknima poput povrća i voća.

Danas Kim smije jesti škrob, ali u umjerenim količinama. Smije pojesti malo smeđe riže, kvinoje, batata ili pečenog krumpira. Što ste bliže ostvarenju svog krajnjeg cilja o gubitku kilograma, to više škroba smijete konzumirati jer više nemate toliko kilograma za izgubiti.

Kada vježba, Kim nema ni na koji način drugačiji plan prehrane. 1800 kalorija i dovoljan unos proteina i više su nego potrebno ‘gorivo’ za pretvaranje tjelesne težine u mišiće i nema potrebe modificirati takvu prehranu ako netko vježba.

Nije ni potrebno spomenuti da su kruh i peciva na crnoj, zabranjenoj listi i da će vaše tijelo sve ugljikohidrate koje njima unesete pretvoriti u šećere, a zatim i u masti. Stoga vam nije u interesu varati i imati dane odmora od takvog režima prehrane. A ako je suditi po tome kako Kim u zadnje vrijeme izgleda, definitivno nam nije luda ideja da i sami isprobamo ovaj režim. Ljeto ipak samo što nije!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh