Zdravlje

Piće koje naručujete u kafićima je puno bakterija

Koliko god da se kontroliše higijena u kafićim i restoranima, jedan napitak uvijek ostaje zaražen bakterijama.

Konobar - Dnevnik.ba

Dokazano je da se u kafićima najčešće piju mineralna voda i gazirana pića. Ako im dodate limun to postaje najotrovniji napitak koji možete da unesete u organizam, jer je prepun bakterija, prenose mediji.

Mnogi ljudi vole da odmore ili da se zabave u omiljenim kafićima sa voljenim ljudima uz osvježavajuća pića. Pored kafe, najčešće se naručuju mineralna voda i gazirana pića.

I ništa od toga ne bi bio problem da se uz ovakve napitke ne služi limun.

Naime, sprovedeno je istraživanje koje je uključilo 21 restoran. Ispitano je čak 76 kriški limuna i došlo se do zaključka da je 70 posto njih kontaminirano bakterijama. Dakle, 53 kriške limuna su bile zaražene.

Više je istraživanja na ovu temu i ovo nije najobimnije, ali se sva slažu sa tezom da je najzaraženija namirnica u restoranima upravo limun.

Limun se u kafićima i restoranima najčešće čuva već isječen u plastičnim posudama. Ovakvo sredina je pogodna za razvoj bakterija jer su prisutne i vlaga i toplota.

Interesantno je da alkohol ubija ove bakterije, pa ukoliko se poslužite ovakvim pićem sa limunom bićete sigurni, prenosi “Espreso“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh