Zdravlje

Tablete koje se moraju držiti u frižideru

Ove tablete ima svaka kuća, a niko ne zna kako se pravilno čuvaju i koriste!

Pilula - Nezavisne.com

Stomačne tegobe, poput nadutosti i otežanog varenja, često muče većinu stavovništva, a prva i glavna pomoć za ovo stanje su probiotici, piše “Lepa & srećna“.

Probiotici su važni za zdravlje sistema organa za varenje, ali malo ko zna kako se pravilno čuvaju i koriste tablete probiotika. Ove tablete su vrlo osjetljive, pa je neophopdno da ih čuvate u frižideru. Ukoliko je probiotik u frižideru, on će izgubiti 40 posto efekta za godinu dana, a ukoliko ga čuvate van frižidera potpuno će izgubiti dejstvo za samo 100 dana, pokazuju istraživanja.

Najviše dejstva probiotik će imati ako ga popijete uz doručak, a najbolji efekat na organizam imat će ako otvorite pilulu i njenu mješavinu natrljate na zube. Pored liječenja stomačnih problema probiotici su povoljni i za zdravlje mozga, jetre, jačanje imuniteta i regulisanja stresa i depresije. Pored tableta, možete ih pronaći i u jogurtu, kefiru, kiselom kupusu i kiselom tijestu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh