Zdravlje

Izgubite 7 kilograma u jednoj sedmici: Ovo je najpopularnija dijeta svih vremena

GM dijeta se počela primjenjivati osamdesetih godina prošlog stoljeća…

Struk - Blogspot.com

GM dijeta se počela primjenjivati osamdesetih godina prošlog stoljeća, te je nju osmislila kompanija General Motors kako bi sačuvali zdravlje svih svojih zaposlenika, prenosi “Novi“.

Prema saznanjima ovo je dijeta koja je u zadnjih nekoliko godina najviše tražena na ‘Google’, jer su se ljudi uvjerili da za kratko vrijeme mogu da izgube dosta kilograma, s tim što neće oštetiti svoje zdravlje.

Jako je bitno da se pridržavate savjeta i načina ishrane, kako bi mogli da postignete maksimalan učinak. Na ovaj način unosite u tijelu hranu koja će vam pomoći da uništite kalorije u organizmu,

Najviše kilograma ćete da izgubite prva tri dana.

Prvi dan

Najbolje je da uzimate lubenicu ili neku drugu vrstu voća, s tim što banane uopšte ne smijete da jedete. Nemojte pretjerivati, ali možete slobodno da uzimate i u većim količinama.

Drugi dan

Drugi dan ne smijete nikako da jedete voće, ali smijete povrće i to kuhano ili svježe. Veoma je bitno da dan započnete uzimanjem pečenog krompira, jer ćete tako da u tijelo unesete dovoljno ugljikohidrata.

Treći dan

Smijete da jedete sve vrste povrća i voća, osim banana i krompira.

Četvrti dan

Smijete jesti banane i sve ostale vrste povrća i voća, ali i piti mlijeko.

Peti dan

Šest krompira pojedite sa piletinom, teletinom, ribom ili janjetinom i trebali biste u toku dana da popijete 12 čaša vode.

Šesti dan

Ovaj dan je namijenjen za uzimanje povrća, kao i govedine.

Sedmi dan

Pijete voćni sok, dok je preproučljivo da uzimate i razne količine povrća i voća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh