Zdravlje

Budite oprezni, ovo su glavni simptomi opasnog srčanog oboljenja: 5 znakova da vaše srce može iznenada da stane!

Srčana insuficijencija ili slabost srca nastaje kada ovaj mišić ne može pravilno da ispumpava krv, a to se događa kada je srce značajno oštećeno i često ukočeno.

No image - Haber.ba

Pravilan rad srca je presudan za zdravlje i život svakog čovjeka, a evo kako da na vrijeme uočite srčanu slabost!

Istraživanja dokazuju da srčane smetnje usmrte veći broj ljudi nego maligna oboljenja, a evo kako da prepoznate simptome slabog srca i spasite sebi život, piše “Lepa & srećna“.

Srčana insuficijencija ili slabost srca nastaje kada ovaj mišić ne može pravilno da ispumpava krv, a to se događa kada je srce značajno oštećeno i često ukočeno. Ovo stanje ne znači da će vaše srce odmah prestati da kuca, ali posljedice mogu biti kobne ako ne prepoznate simptome na vrijeme i ne pružite ovom mišiću malo podrške.

Problemi sa radom srca su uglavnom uzrokovani stresom, dugoročnom anemijom, visokim krvnim pritiskom, naglom promjenom temperature i već uočenim srčanim manama.

Glavni simptomi koji ukazuju na ovo stanje su nedostatak daha, čest umor, oticanje nogu i zglobova, brzi otkucaji srca i naglo dobijanje ili gubljenje težine.

Ukoliko vas već neko vrijeme muči ova kombinacija simptoma što prije se obratite kardiologu za pomoć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh