Zdravlje

Imate li DLAČICE NA NOŽNIM PRSTIMA? Evo na koje sve bolesti mogu da ukažu

Uočili ste dlačice na nožnim prstima? Niste jedini, a ovu pojavu, prvenstveno zbog zdravlja, ne bi trebalo da zanemarujete jer ona može da bude pokazatelj određenih zdravstvenih problema.

Dlačice na ovom dijelu tijela mogu da ukažu na probleme sa hormonima zbog kojih one mogu da postanu tamnije i grublje. Ove promjene, međutim, nekad su i prateći dio starenja.

Neželjene dlačice prouzrokuju i policistični jajnici, koji dovode do skoka androgenau organizmu, a zatim do rasta dlaka.

Pojava dlaka na nožnim prstima može da bude i posljedica genetike. Ako su ih imali ili ih imaju, vaši roditelji, velike su šanse da ćete ih i vi dobiti, i to najvjerovatnije u poznim godinama.

Zanimljivo je da stručnajci poput doktorke Nikol Fils tvrde da ova pojava može da bude i pozitivan znak i to znak dobre cirkulacije.

Postoje određeni dokazi za pretpostavku da izostanak dlaka na prstima može da bude čak i simptom problema sa cirkulacijama.

Ako ste primijetili dlačice i brinete zašto i ih imate, najbolje je da se obratite ljekaru koji će nakon analiza znati pravi uzrok, piše “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh