Zdravlje

DEDA (80) PUCA OD ZDRAVLJA, IMA IMUNITET JAČI NEGO MLADIĆ OD 20: Caka je u ovome!

Jedan od ispitanika, koji ima 80 godina, kaže da su njegovi rezultati isti kao kod mladića od 20 godina, a isti su i nalazi za još 125 biciklista na duge staze

No image - Haber.ba

Imuni sistem čoveka gubi svoju snagu s godinama, pa smo tako manje otporni na bolesti, u proseku 2 do 3 odsto svake godine, piše “Lepa & Srećna“.

Snaga imuniteta može se i izmeriti, markerima ćelija „T“ koje inače proizvodi timus, žlezda smeštena u grudnom košu. Timus se s godinama smanjuje i njen rad slabi, a najobičnija vožnja biciklom može da zaustavi taj proces, pokazuje novo istraživanje!

Jedan od ispitanika, koji ima 80 godina, kaže da su njegovi rezultati isti kao kod mladića od 20 godina, a isti su i nalazi za još 125 biciklista na duge staze.

Ovi „maratonci“ imaju od 60 do 80 godina (nekoliko njih čak i više) i voze često zajedno i po stotinu kilometara nedeljno. Kod njih nema pada imuniteta, ali ni nagomilavanja masnog tkiva. Lekari tvrde da za ovakav rezultat nisu potrebne tako duge vožnje, ali je važno da budu redovne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh