Zdravlje

Slikala se s mužem, a kad je pogledala sliku bilo joj je jasno da HITNO MORA DA SMRŠA: 18 mjeseci kasnije više je NIKO NE PREPOZNAJE

Džuli Anesli (54), učiteljica iz Velike Britanije i mama dvoje djece, kaže da nikada nije bila u potpunosti zadovoljna svojim izgledom. Najveći problem pravili su joj biskviti koje je tamanila i uz pomoć kojih je došla do nešto preko 100 kilograma.

– Sve vrijeme sam bila n esrećna i svijesna da sam gojazna, ali me je tek slika sa odmora sa suprugom osvijestila i shvatila sam kako zaista izgledam – kaže Džuli.

Džuli nekad sa suprugom

Sutradan je, kaže, pred učenicima na tabli zapisala broj svojih kilograma i svečano im se zaklela da nikada više njena vaga neće pokazati taj broj. Uz to, svake nedjelje sam im na tabli pisala novu brojku.

Džuli danas

– To obećanje pred njima pomoglo mi je da svoju namjeru zaista sprovedem u djelo. Uz to, i oni su mi pomagali. Recimo, kada bi me vidjeli da pijem kafu ili čaj, djeca bi mi dobacila da ne mogu da pojedem i biskvit, i to me je motivisalo.

Danas Džuli ima 60 kilograma, bez nekog posebnog režima ishrane. Odrekla se svojih omiljenih poslastica i nepotrebnih slatkiša i to je sve.

– Baš sam se vratila iz posjete rođacima koje dugo nismo vidjeli i nisu mogli da povjeruju da sam to ja, kao ni da sam toliko smršala i da se kilogrami nisu vratili. Sada sam konačno zadovoljna svojim tijelom – kaže ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh