Zdravlje

Ova namirnica može da oporavi cijelo tijelo: OBNAVLJA žuč, jetru i štitnu žlijezdu iz korijena!

Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za liječenje raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Jetra - Ordinacija.hr

Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane!

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema, piše “Novi.ba“.

Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Ono takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.

Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete cijelo tijelo.

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlijezde.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh