Zdravlje

Roditelji su primijetili da se njihova beba stalno smije, a onda su saznali bolnu istinu

Za razliku od mnogih drugih parova koji su prvi put postali roditelji, Britanka Gemma Young i njezin suprug bili su pošteđeni straha zbog bebinog upornog plača.

magazin

Njihov sinčić Jack iz dana u dan samo se smijao. Par iz Winscombea, na jugozapadu Engleske, bio je presretan što ima tako veselog sina.

Vremenom su primijetili da nešto ipak nije u redu. Neprekidno kikotanje počelo je u proljeće 2014., dva tjedna nakon Jackova rođenja.

– Kao pokvarena ploča – opisuje majka časopisu The Sun ono što su roditelji u početku smatrali simpatičnim. A onda su počeli brinuti, jer kikotanje nije prestalo ni dva mjeseca kasnije.

– Nismo mogli oka sklopiti. Svi smo bili iscrpljeni – prisjeća se 32-godišnja žena.

Odveli su bebu na pregled, išli su od liječnika do liječnika, tražili savjet specijalista, ali nitko nije mogao objasniti neobičan fenomen.

Na kraju su ga poslali na skener i djetetu je otkriven tumor na mozgu, tzv. hipotalamički hamartom, kod koga se lokalno povećava tkivo. Ispostavilo se da su napadi smijeha zapravo epileptični napadi.

– Kada sam vidjela kako mi odvode dijete u operacijsku salu, bio je to najgori trenutak u mom životu – kaže Gemma.

Hvala Bogu, sve se dobro završilo: deset sati kasnije obaviješteni su da je operacija uspjela i da je tumor veličine grozda odstranjen,piše Magazin

Danas je Jack zdravo i sretno dijete, jer je tumor otkriven na vrijeme i nije ostavio trajne posljedice. Napade smijeha dobiva samo kad ga roditelji zagolicaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh