Zdravlje

OD ŠTITNJAČE SVE KREĆE: Očistite vašu ŠTITNJAČU od toksina na NEVJEROVATNO ZDRAV NAČIN!

Kada štitna žlijezda je funkcioniše na pravi način, lako može doći do većih i ozbiljnijih problema.

štitnjaca - novi

Štitnjača, žlijezda leptirastog oblika u vratu, može imati dramatičan utjecaj na brojne tjelesne funkcije.

Štitnjača se nalazi ispod grkljana i proizvodi hormone štitnjače koji reguliraju, između ostalog, tjelesnu temperaturu, metabolizam i rad srca. Stvari se mogu pogoršati kada štitnjača radi premalo ili previše, piše “Novi.ba“.

Mi ćemo vam ponuditi recept za nevjerovatan prirodni napitak koji će se štitnjaču očistiti od toksina i poboljšati vaše cjelokupno zdravlje.

U videu u nastavku pogledajte detaljna uputstva kako da napravite ovaj prirodni napitak:

TAJNA LJEKOVITOSTI NAPITKA ZA ŠTITNJAČU

Brusnice
su odličan izvor joda koji je esencijalan za zdravlje štitnjače, a ove bobice ga sadrže čak 400 mcg-a i predstavljaju jedan od najboljih prirodnih izvora joda. Adekvatan unos joda pomaže detoksikaciju tijela, regulira metabolizam, rast i razvoj.

Đumbir zauzima posebno mjesto u mnogim kuhinjama zbog specifične arome i oštrog, pikantnog i oporog okusa koji ga odvaja od drugih začina, ali i zbog svojih ljekovitih svojstava.

Hiljadama godina se koristi kao začin i lijek, i do današnjeg dana. U svom sastavu hranljivih materija, đumbir uglavnom sadrži vitamin C, kalij, željezo, kalcij i magnezij.

Svježi đumbir pomaže da se smanji visok holesterol. Istovremeno, smanjuje nadutost želuca.

Pozitivno utječe na obnavljanje crijevne flore, ima laksativni efekat. Jake glavobolje i migrene mogu se ublažiti konzumiranjem nekoliko tankih kriške svježeg đumbira.

Sadrži magnezij koji se pokazao kritičnim u kontroliranju bolesti štitne žlijezde. Uz to djeluje i antiupalno što pomažu u spriječavanju upalnih procesa vezanih uz hipotireoidizam.

Antioksidansi iz cimeta stabiliziraju razinu šećera u krvi i smanjuju žudnju za ugljikohidratima, ne potičući pritom pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor uspješnog mršavljenja.

Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola kašike cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg holesterola, a on vam također pomaže kod loše probave te utječe na smanjenje triglicerida. Višestruko je koristan lijek za štitnjaču.

Sadrži ekstrakt koji igra bitnu antiupalnu ulogu u induciranju ekspresija razine mRNA u područjima proinflamatornih citokina. Laički, medicinska primjena cimeta mogla bi imati veliku ulogu u terapiji usporenog rada štitnjače. Uz to, cimet djeluje antiupalno i smanjuje inzulinsku rezistenciju koja je usko povezana s nastankom Gravesove bolesti.

Muškatni oraščić prirodni je podizač raspoloženja i sedativ, te potiče metabolizam.

Narančin sok bogat je izvor C vitamina koji je bitan za mnoge procese u tijelu. Sadrži idealan omjer fruktoze i glukoze, te minerale magnezij i kalij. Pozitivno djeluje na štitnjaču i povećava glukuronsku kiselinu koja veže i eliminira toksine iz tijela te pomaže u ispravnoj funkciji hormona.

Limunov sok vrijednog je nutritivnog sastava i iznimne ljekovitosti za niz bolesti, pomaže detoksikaciju i jača imunitet.

Hipotireoidizam se dešava kada štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona. Ova bolest pogađa oba spola, ali najčešće žene iznad pedesete godine. Štitnjača regulira metabolizam, a niske razine hormona usporavaju tijelo i ujedno i brojne procese, od metabolizma do tjelesne temperature. Kada se ne liječi može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Imate li usporen rad štitnjače pijte ovaj napitak svakodnevno.

Ova hrana je najbitnija u izlječenju štitne i za održavanjem u zdravom stanju:

Grah

Grah je značajan izvor energije, što može biti korisno ako hipotireoza uzrokuje iscrpljenost. Grah sadrži bjelančevine, antioksidanse, složene ugljikohidrate i mnoštvo vitamina i minerala. Bogat je i vlaknima, što može biti korisno, ako patite od sporog varenja.

Riba

Omega-3 masne kiseline čine masne ribe kao što su divlji losos, tuna ili srdela odličnima za ručak ili večeru.

Hipotireoza koja nije prikladno kontrolirana može povisiti razinu LDL-a, zvanog i loš holesterol i povećati rizik od bolesti srca. Poznato je da omega-3 ublažuju upale, pomažu kod oslabljenog imuniteta, smanjuju rizik od srčanih bolesti. Riba je također dobar izvor selena, važnog za rad štitnjače.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh