Zdravlje

Uz pomoć konjičkog sirupa izliječio svog oca (75): Podivljali šećer pred Mirsadovim preparatima kapitulirao za samo tri mjeseca!

Najpoznatiji bh. specijalista za šećernu bolest Mirsad Krnjić u svoju knjigu uspješno izliječenih pacijenata nedavno je upisao još jedno ime – beograđanina Peru Mitrovića (75), čiji slučaj spada u one rekordne.

Goran Mitrović - Aura.ba

U kratkom telefonskom razgovoru sa njegovim sinom Goranom, koji je bio zadužen za očevo liječenje, saznali smo da je Pero svoje zdravlje uspio dovesti u red za samo tri mjeseca. Naime, bolest koja je Peru mučila unazad 3-4 godine, nije imala šanse pred prirodnom snagom konjičkog sirupa, piše “Aura“…

Kad ti otac postane dio statistike

Borbu sa povišenim šećerom moj otac je vodio skoro četiri pune godine. Mislim da je sve počelo još 2001., kada je doživio i preživio moždani udar. Stres, u kombinaciji sa godinama i problemima sa prostatom, učinili su svoje, tako da se nisam previše iznenadio kada mu je analiza krvi otkrila dijabetes tipa 2, iako u našoj porodici ova bolest nije nasljedna.

U zemunskoj bolnici u Beogradu 2014. godine, urađena mu je kompletna krvna slika, a endokrinološki nalaz pokazivao je visoke vrijednosti šećera u krvi koji je u to vrijeme varirao od sedam do dvanaest jedinica, a u najgorim danima je znao skakati i do 15 podioka – priča Goran.

Za beogradske ljekare, Pero je bio samo još jedan u nizu ‘šećeraša’, dio statistike, kojeg su iz bolnice ispratili sa ustaljenim riječima podrške i džepa punog recepata za lijekove koje je trebao da kupi.

Ma, kupili smo sve što su nam rekli. Od insulina, pa sve do tableta Gluformina i Amaryla, koje je pio po jednu ujutro i uveče. Istina, ljekovi su jedno vrijeme šećer držali pod kontrolom, ali nije bilo naznaka da će se moj otac uspjeti u potpunosti riješiti ovog tereta.

Vidio sam da je uzimanje tableta za njega postala samo još jedna dnevna rutina. Kao sinu, teško mi je bilo gledati oca, koji je penziju zaradio kao privatnik i koji je sve što ima ostvario svojim radom i znojem, kako se pospanim koracima kreće po kući – kazuje Goran Mitrović, inače inženjer elektrotehnike koji će spas za oca uskoro pronaći u rukama konjičkog čudovorca.

Preporođeni 75-godišnjak

Goran je za Mirsada Krnjića čuo sasvim slučajno prošle godine. U razgovoru sa radnim kolegom čiji je poznanik uspješno izliječio oca od dijabetesa za neka dva mjeseca, došao je do kontakta Miše Vučkovića, Mirsadovog bivšeg pacijenta i saradnika u Beogradu.

Mišu sam nazvao početkom novembra 2017. i odmah smo se sastali kako bih naručio prvu turu terapije, ali i kako bi mi Mišo dao poseban režim ishrane kojeg se moj otac morao pridržavati. Kada sam prenio ocu da mu stiže Mirsadova terapija, u početku se protivio jer nije baš vjerovao u alternativu, ali sam ga na kraju uspio uvjeriti.

Počeo je sa terapijom krajem novembra. Dan bi mu počinjao i završavao se sa Mirsadovim čajevima. Na Mišinu i Mirsadovu preporuku, Pero je narednih petnaest dana terapiju pio zajedno sa Gluforminom i Amarylom, a vrijednosti šećera su postepeno opadale – prisjeća se Goran Mitrović.

Da se stvari kreću nabolje, pokazala su i nedavna mjerenja koja su pokazala da se Perin šećer spustio na samo pet jedinica. Mirsadovi čajevi u kombinaciji sa Mišinim režimom ishrane koji se temelji na malo jačem doručku i ručku bogatom kuhanim povrćem i beskvasnom hljebu, dali su fantastične rezultate.

Zadnjih mjesec dana, jutarnja mjerenja pokazuju vrijednost šećera koja ne prelaze pet podioka, čak i nakon što sam ga jednog dana uhvatio sa čašicom rakije u ruci. Zabrinuo sam se jer sam mislio da je terapija bila uzaludna, i mislio sam da ćemo sve morati ponovo, ali šećer kao da se zacementirao na pet jedinica – kaže kroz smijeh Goran.

Poboljšanje stanja i vitalnosti mog oca nije prošlo neprimjećeno ni među ostalim ukućanima, a ljekari koji su ga pregledali nisu baš bili oduševljeni jer je koristio alternativu za svoje izliječenje. Ipak, rezultati govore za sebe – siguran je Goran, koji je priznaje, i sam počeo primjenjivati Mišin režim ishrane kada je vidio da je otac raspoloženiji i živahniji otkad je počeo sa terapijom.

Za kraj Goran zaključuje da u izboru između hemijskih lijekova i alternative, nema previše dileme.

Svaki lijek koji se napravi hemijom, nešto pokvari, a nečemu doprinese. Ali mislim da je priroda i alternativa uvijek bolji izbor što je posljednih godina i naukom potvrđeno.

Za mene lično nema boljeg dokaza za ovo, jer su mi upravo prirodni preparati Mirsada Krnjića pomogli da oca iščupam iz kandži ove nemilosrdne bolesti – zaključuje Goran Mitrović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh