Zdravlje

Jogurtom do idealne figure

Mnoga istraživanja su dokazala da redovna upotreba jogurta sa dodatkom L-karnitina i koenzima Q10 dovodi do značajnog smanjenja tjelesne težine.

No image - Haber.ba

Kliničkim studijama je dokazano da redovna upotreba jogurta ( fermentisani mliječni proizvodi) sa dodatkom L-karnitina i koenzima Q10, ključnim komponentama u metabolizmu masti, dovodi do značajnog smanjenja tjelesne mase i nivoa masti u krvi.

Zbog toga se oni mogu preporučiti osobama sa prekomjernom tjelesnom masom i povišenim nivoom masti u krvi, ali bi se mogli preporučiti i osobama koje jednostavno vode računa o pravilnom načinu ishrane.

Tokom ljetnog perioda kada mršavljenje predstavlja glavni cilj mnogih ljudi, važno je naglasiti da dijete nisu poželjne, jer mogu da dovedu do nedostatka nekih važnih sastojaka bitnih za funkcionisanje organizma.

Daleko zdravija opcija je gubljenje kilograma kroz zdravu i niskokaloričnu ishranu. Tu jogurt može da bude odličan saveznik, posebno ukoliko je obogaćen L-karnitinom i Koenzimom Q10, koji prirodnim putem sagorijevaju masne naslage.

L-karnitin prenosi masne kiseline do nivoa gdje one uz pomoć koenzima Q10 bivaju pretvorene u korisnu energiju za funkcionisanje čitavog organizma, piše “Telegraf“.

Upravo zbog tog sinergetskog dejstva su jogurti obogaćeni Koenzimom Q10 i L-karnitinom prava namirnica, preporučljivi za svakodnevnu upotrebu svima koji vode računa o vitkoj figuri i zdravoj ishrani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh