ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Zdravlje

DEFINITIVNO DOKAZANO I TAČNO: BEŽIČNI ROUTER, TABLET, LAPTOP I MOBILNI TELEFON UZROKUJU RAK

Nacionalna asocijacija za djecu i bezbjednu tehnologiju (NACST) preduzima mjere poslije dvije nedavno objavljene studije ukazujući da postoji dovoljno dokaza koji pokazuju da izloženost zračenju bežične frekvencije, takođe poznat kao RF- EMF, izaziva rak.

Ilustracija - Dnevni.rs

Bežični routeri i uređaji kao što su tablet, laptop i mobilnih telefoni, svi emituju ovu vrstu zračenja.

Profesor onkologije Lennart Hardell i statističar Michael iz Švedske pronašli su trostruki rizik sa 25 ili više godina i upotrebe bežičnog telefona u studiji objavljenoj za oktobar 2014 patološke fiziologije, piše “Web-tribune“…

Veoma značajan je nalaz da su ljudi koji su medju prvima koristili mobilne ili bežične telefone, prije 20 godina imaju najveći rizik.

Ove dvije studije posljedica su objavljivanja slučaja u Francuskoj gdje su istraživači otkrili skoro 3 puta povećanje raka mozga sa 896 ili više sati korištenja mobilnih telefona.

Naučnici apeluju da se studentima obezbjedi zaštićeno okruženje za obrazovanje, slobodno od bežične radijacije.

2011 godine Međunarodna agencija SZO za istraživanje raka ( IARC ) je klasifikovala RF zračenje kao ozbiljan rizik po zdravlje i spada u isti kategoriju kao što je duhan, azbest i benzen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh