Zdravlje

UVEČE POTOPITE BADEM U VODU, UJUTRU GA POJEDETE! REZULTATI ĆE VAS ODUŠEVITI!

Tradicionalna kineska medicina kaže da je vrlo važno bademe preko noći potopiti u vodu, a onda ih ujutro pojesti oljuštene, a evo i zašto!

Bademi - Aura.ba

Tanin koji se nalazi u koži badema spriječava vaše tijelo da upije sve dobre sastojke koje ima ovo koštunjavo voće. Zato ih prije konzumiranja potopite u vodu preko noći i gorka koža će se sama odstraniti a kiselina iz vašeg želuca moći će da se pozabavi svim hranljivim sastojcima koje sada nudi badem, piše Aura.

Bademi su inače puni proteina, vlakana, vitamina E, kalcijuma, cinka, fosfora i magnezijuma, a tek bez kože svi ti sastojci dolaze u punom sjaju.

I ajurveda savjetuje baš ovakav način konzumiranja badema, ali oni uz to još savjetuju da ih pojedete odmah po buđenju jer time regulišete lučenje hlorovodonične kiseline u stomaku, ali i spriječavate gorušicu i druge probavne probleme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh