Zdravlje

TRI MOĆNE BILJKE U BORBI ZA ZDRAVLJE: Pobjeđuju i najupornije vrste parazita!

Tri su moćne biljke udružene u borbi protiv parazita: gorki pelin zagorčat će im život, crni orah zavit će ih u crno, a klinčić će im nemilosrdno uništiti čak i nerazvijeno „potomstvo“. Sve one sastojci su Čistača-P.

Klinčić - večernji.hr

Tri moćne biljke u borbi protiv parazita

Tri su moćne biljke udružene u borbi protiv parazita: gorki pelin zagorčat će im život, crni će ih orah zaviti u crno, a klinčić će im nemilosrdno uništiti čak i nerazvijeno „potomstvo”.

Pelin je biljka koja sadržava najmoćniji toksin protiv mnogih vrsta parazita.

Klinčić je jedinstvena biljka koja sadrži eugenol – najmoćniju antimikrobnu tvar koja ubija protozoe (najsitnije oblike organizama) i jedino je prirodno sredstvo koje uništava jajašca parazita.

Crni orah stoljećima se učinkovito koristi protiv gljivica i parazita koji uzrokuju bolesti kože, odlikuje se antitumornim svojstvima, čisti krv od toksina. Orahovo ulje sadrži visoku biološku vrijednost (visok sadržaj polinezasićenih masnih kiselina), stoga snižava kolesterol i trigliceride, povoljno djeluje na mozak i štitnu žlijezdu. Macerirane u hladno prešanom ulju oraha ove biljke čine Lautus (lat. čistač) P – prirodan, učinkovit i blag proizvod (bez nepoželjnih nuspojava) protiv parazita, piše “Dnevno“.

Ne pokušavajući biti pametniji od autora antiparazitske kure, dr. Clarka, sve tri ključne biljke – crni orah, klinčić i pelin – macerirali smo u ulju oraha. Uljni macerat u tzv. baznom ulju samog oraha je s jedne strane nježniji i sigurniji za naš organizam od prilično agresivnog eteričnog ulja pelina ili klinčića, a usuđujemo se reći da mu je učinak bolji jer uz aktivne ljekovite principe navedenih biljaka i samo ulje oraha zahvaljujući visokom sadržaju joda djeluje jako antiseptično i pogubno na parazite, gljivice i bakterije, a s druge strane potpomaže našu moždanu cirkulaciju, kognitivne sposobnosti i u ova teška vremena omogućava nam i da lakše i kvalitetnije spavamo. Našim pripravkom ne uništavano selektivno jajašca i same parazite u određenim vremenskim intervalima, već to radimo odjednom.

A sad, zahvaljujući samom ulju oraha u kombinaciji s navedenim ljekovitim biljkama naš organizam se svakodnevno s jedne strane riješava napasnika, a s druge strane opskrbljuje tijelo neophodnim vitaminima, mineralima, silicijem i neophodnim višestruko nezasićenim masnim kiselinama, kompleksom omega 3-6-9. Jer nije bit u tome da se samo unište paraziti, već je potrebno i ponovno nahraniti i ojačati naše tijelo. I ne zaboravimo – kompleks omega 3-6-9 čuva nas i od najveće pošasti modernog doba – upalnih procesa.

Candida albicans, uvjetno patogeni organizam, stalno je prisutan u našem organizmu i kod zdravih osoba rijetko izaziva probleme. Do prekomjernog razmnožavanja ove gljivice obično dolazi uslijed narušavanja ravnoteže imunološkog sustava, a tada dolazi do ozbiljnih i neugodnih problema. Kandidaza se ne smije zanemariti, liječenje je nužno, često dugotrajno. No i samo liječenje prate određene nuspojave, jer i kada ugibaju gljivice candide su neugodne – u procesu raspadanja otpuštaju čak 79 otrova, a među njima su i etanol i acetaldehid. Ako u tom trenutku jetra nije spremna na brzu i učinkovitu reakciju, nastaju simptomi poznati kao Herxheimerova reakcija ili reakcija čišćenja: glavobolja, mučnina, bolovi u mišićima, groznica, umor, smušenost. Pomoć nam u tom slučaju može pružiti biljka sikavica odnosno njezin plod koji sadrži silimarin kompleks – bioaktivnu tvar (flavononid) koja snaži jetru.

Aktivni sastojak sikavice silimarin čini skupina fitokemijskih komponenti poznatih kao flavonolignani. Ona pomaži jetri na više načina. Prije svega, silimarin stimulira sintezu proteina u jetri i na taj način pomaže da se oštećene stanice oporave kako bi dalje mogle obavljati svoju funkciju. Sljedeće, silimarin aktivno štiti stanice jetre jer omogućava i sudjeluje u izgradnji novih staničnih opni i na taj način sprječava ulazak otrova u stanicu. Treća značajna funkcija silimarina je da podržava rast novih stanica jetre.

Ako ste dovoljno odvažni, istražite parazite. Svugdje su oko nas, ali i u našem organizmu. Nisu lijepi ni privlačni; žilavi su i nemilosrdni osvajači svega na što naiđu; neumjereni su “svežderi”, a k tome su i ambiciozni: njihova pohlepa za uvećavanjem i umnožavanjem neutaživa je i uvijek ide na tuđi račun. Uistinu nas mogu skupo stajati: razvijaju se i žive u našem organizmu i pritom stvaraju golemi nered i štetu. Prije svega slabe nam imunitet i doprinose razvoju kroničnih oboljenja. Napadaju sve organe, a neke vrste mogu ugroziti i mozak. Oni su zlokobni nepozvani gosti koji izazivaju poremećaj metabolizma, ometaju funkcioniranje svih organa, smanjuju mikrocirkulaciju krvi i limfe, uništavaju crijevnu floru, izazivaju alergije, izlučuju mliječnu kiselinu, uništavaju silicij u organizmu, razaraju eritrocite i leukocite, „gutaju” naše vitamine (B12, A i C) i mikroelemente, narušavaju psihičko zdravlje.

Za klasičnu su medicinu nezaustavljivi bez holističkog pristupa, u kojem priroda ima prvu i posljednju riječ. Ona prva odnosi se na brigu o osobnom zdravlju i zdravlju prirode u svakodnevnom životu, što uključuje i poznatu narodnu „čistoća je pola zdravlja”, tzv. zdravu (ekološku) prehranu i zaštitu okoliša od svih vrsta onečišćenja. Ona posljednja (riječ) donosi ozdravljenje kad je bolest nastupila ili osnaživanje kada smo u rizičnoj skupini.

Kada započeti antiparazitski program?

Indikacije za primjenu antiparazitskog programa su: slabost, apatija, depresija, kronični umor, bolovi u trbuhu, nadutost i plinovi, anemija, gubitak apetita, nervoza, razdražljivost, nesanica, hiperaktivnost, glavobolja, astma, alergije, giht, karcinom. Lautus P preporučuje se uzimati kao šestotjedna antiparazitska kura: 1 žlicu (30 kapi) 2 puta dnevno, prije jela; kura bi trebalo provoditi dva puta godišnje. Prilikom korištenja proizvoda potrebno je izbjegavati ugljikohidrate, a uopće ne konzumirati kruh (radi kvasca), ocat, gljive (ni jela s gljivama) i alkoholna pića.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh