Moda i ljepota

Zlatna ideja: Širi se mostarska hijab friendly priča i ponuda

Već godinu u blizini mostarskog Korza posluje butik sa zanimljivom djelatnošću. Riječ je o prodavnici hidžaba i ostalih odjevnih predmeta za žene koje nose ovu vrstu odjeće. Vlasnica Nermana Azemović na ideju da otvori ovakav butik došla je nakon što je i sama počeka nositi hidžab, uvidjevši da djevojke i žene koje nose ovakvu vrstu odjeće imaju problem sa izborom, posebno u Mostaru.

– Shvatila sam da smo prisiljene putovati u druge gradove da bi kupili haljinu, maramu i ostalo što jednoj pokrivenoj ženi treba. Online opcije su bile tu, ali s obzirom da je većinom uvoz iz Turske manji brojevi modeli, jednostavno treba se oprobati, osjetiti materijal pod rukom…

Prvenstveno da olakšam sebi i svakoj ženi koja nosi hidžab, također i damama koje ne nose hidžab, ali se vole tako oblačiti, priča nam Nermana. Svaki početak je bio težak, pa tako i nova Nermanina uloga.

– Sa čistim nijetom u ime Allaha dž.š sve je išlo lagano, jedan korak je vodio ka drugom i evo nas danas tu slavimo prvu godišnjicu Mancy hijab butika. Interesovanja ima, ponudom želimo približiti svakoj djevojci stil hijaba, kako bi svaka od njih mogla pronaći barem jedan komad odjeće. O ukusima se ne raspravlja, i samim tim trudimo se širiti ponudu. Želimo da bude raznolika i cijenama prihvatljiva za svakog kupca. Fokus je na marama, potkapama i pratećim dodacima, jer svakoj ženi treba makar jedna dobra marama u ormaru. Svaka će pronaći način da ju nosi na glavi kao hidžab ili poput mnogih mostarskih dama koje će prepoznati oko vrata, preko omiljenog kaputa kao modni dodatak, navodi Azemovićeva.

U njenom butiku kupuju i kupci iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

– To me posebno obraduje, jer u izboru i ponudi toliko butika biraju naš. Online prodaja je svakako tu, za sve upite i pomoć oko odabira stojimo na raspolaganju, to znaju dame koje naručuju. U budućnosti očekujemo da nastavimo širiti hijab friendly pozitivnu priču i proširimo ponudu. Budemo pozitivno prepoznatljivi u gradu i nezaobilazan kutak svake žene. Najbolji marketing jesu sami zadovoljni kupci, a to se osjeća svakim javljanjem ili dolaskom. Uvijek želimo da budemo korak naprijed. Rastemo sa idejama. Hvala svim kupcima, klijentima, prijateljima, posebno onima koji su doprinijeli da ostvarim svoj san, kazala nam je na kraju Nermana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh