Moda i ljepota

Bijela majica je idealna za proljetne kombinacije

Bijela majica je poput praznog slikarskog platna – vječno svestrana, riječi su Edvarda Eninfula

Kroz historiju pop kulture bijela pamučna majica je vječni klasik ormara jer je komad koji je univerzalno trendi u svojoj jednostavnosti, a dopušta beskrajno poigravanje sa ostalom odjećom.

– Bijela majica je poput praznog slikarskog platna – vječno svestrana – riječi su Edvarda Eninfula, urednika britanskog Voguea, jednog od najpoznatijih svjetskih modnih časopisa.

Ovo je artikal koji nikada neće izaći iz mode jer je svestran, elegantan i izgleda jednako dobro uz dugu večernju suknju, kao i uz omiljene farmerke, a idealan za proljetne odjevne kombinacije.

Casual stil
Jednom kad pronađete idealnu bijelu majicu, postoje stotine načina na koje je možete nositi i stilizovati.

Za vikende, uparite je sa trenerkama, farmerkama i lepršavim suknjama, a za večer bijela majica je savršen partner satenskim haljinama i svilenim midi suknjama.

Naravno, modni dodaci su odličan način da čitavom izgledu date lični pečat, pa kao dodatan zanimljiv detalj razmislite o naušnicama, minimalističkim ogrlicama ili svilenim maramama oko vrata.

Poslovni stil
Jednostavna bijela majica, koja je nekada bila previše ležerna za odlazak u kancelariju, sada je nosiva opcija za radni dan, što potvrđuje da je bijela majica jedan od najpraktičnijih i najkorisnijih komada u ormaru.

Za poslovne prilike, da biste dali dozu ozbiljnosti vašem odabiru, birajte bijelu majicu jednostavnog kroja i linija, a kombinujte je s odjevnim komadima poput blejzera, hlača visokog struka, suknje olovka kroja ili klasičnih hlača.

Obujte mokasine da biste kompletirali ovaj modni ansambl spreman za kancelariju. Također, bijele majice s asimetričnim siluetama imaju tendenciju da izgledaju elegantnije od klasičnih bijelih majica, a kad je riječ o tkaninama, potražite prirodne materijale poput organskog pamuka.

Trendi stil
Za trendi kombinacije neka vaš saveznik u pretvaranju bijele majice u stylish komad bude odijelo, metalik midi suknja ili hlače, mini suknja s upečatljivim remenom, kožne hlače, oversized blejzer… bezbroj je opcija za kombinovanje.

Pazite da dio autfita bude jedan artikl koji se nalazi na listi trendi odjevnih komada. Obuća s visokom potpeticom i upečatljive torbice neizostavan su dio ovih stilskih formula.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh