Moda i ljepota

Ako vam je kosa često masna, promijenite način pranja

Ova metoda je idealna za one sa tankom kosom i masnim tjemenom.

Pranje kose - Vecernji.hr

Šta ako vam kažemo da bi jednostavnom promjenom načina pranja kose dovelo do boljeg izgleda pramenova, koji više ne bi izgledali “beživotni” i puni volumena.

Riječ je o obrnutom pranju kose koje obećava pramenove pune volumena, a ona podrazumijeva korišćenje regeneratora prvo, a zatim šampona.

To je obrnuto od standardnog pranja kose. Iako djeluje čudno, tehnika obrnutog pranja je isprobana i ima brojne potencijalne prednosti.

Ako prvo njegujete kosu, pretpostavlja se da će vaši pramenovi lakše upiti hranjive i hidratantne sastojke. Šamponiranje nakon toga takođe pomaže u uklanjanju dijela regeneratora koji potencijalno može da umasti pramenove i učini ih teškima, kao što je slučaj kod standardnog pranja kose.

Sve navedeno može vam pomoći da vaša kosa izgleda sjajnije i mekše.

Proces je jednostavan – prvo pokvasite kosu, zatim nanesete regenerator. Odmah nastavite sa šamponiranjem, a na kraju kosu dobro isperite.

Ova tehnika je idealna za one sa tankom kosom i masnim vlasištem, zato što uklanja upravo taj dio težine i vlage regeneratora prije nego što počnete sa oblikovanjem.

U slučaju da imate suhu i grubu ili kovrdžavu kosu, ovaj metod nije najidealniji, gdje je korak regeneracije koristan za dodavanje dodatne vlažnosti, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh