Moda i ljepota

Detoks kože u pet koraka

Deset minuta parenja lica pomoći će da se vaši serumi, maske, kreme ili ulja za lice bolje upiju u kožu, što je ključno ako želite svježu i otpornu kožu.

Njega lica - Ljepota.ba

Ukoliko konzumirate dosta kafe, volite slatkiše ili ste jednostavno često pod stresom, vaša koža će trpjeti. Ukoliko ste primijetili na vašoj koži promjene izazvane burnim izlascima ili nekim od gore spomenutih uzročnika, potrebna joj je adekvatna njega.

Možete probati jednostavan detoks kože u 5 koraka:

1. Osnovna njega

Uhodana rutina preduslov je za zdravu kožu. Ukoliko ste pronašli preparate koji vašoj koži prijaju ne odstupajte od njih. Potrebno je zaštititi kožu preko dana i adekvatno je nahraniti u toku noći. Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktor koji štiti od UV zračenja i noćne njege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete vidjeti promjenu. Koža će vam postati otpornija, njena struktura će se poboljšati i koža će vam biti sjajnija.

2. Naparite lice

Deset minuta parenja lica pomoći će da se vaši serumi, maske, kreme ili ulja za lice bolje upiju u kožu, što je ključno ako želite svježu i otpornu kožu. Ovaj tretman možete da napravite sami pomoću peškira i posude tople vode, pri čemu treba biti oprezan.

3. Dubinski očistite pore

Neophodno je da dva do tri puta nedjeljno dubinski očistite lice, maskom, koja će iz vaših pora izvući sve štetne materije i pripremiti je za nastavak tretmana i adekvatnu njegu.

4. Dajte koži da diše

Kad god ste u mogućnosti nemojte se šminkati, i vašoj koži potreban je odmor, piše avaz.

5. Hidrirajte kožu

Djeluje kao da ste ovo čule već 1000 puta, ali ovo je zaista korak koji u njezi kože ne smijete preskočiti! Hidrirajte kožu, nanosite kreme i pijte dosta vode!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh