Moda i ljepota

Ovo je frizura koja je osvojila Instagram ove jeseni: Bila je popularna 70-ih

TikTok je ponovno poslužio kao izvrsna inspiracija za trendove pa je tzv. ‘dramatične slojeve’ u kosi predstavio kao jedinu frizuru koja će ove jeseni biti u beauty fokusu.

frizura - Tik tok

Na društvenim mrežama ju je, između ostalih, popularizirala švedska influencerica, model i svestrana ‘it’ djevojka Matilda Djerf čija je frizura iznimno popularna na Instagramu i TikToku pa ima i svoj hashtag.

Njen zaštitni znak je frizura koja je bila popularna sedamdesetih, ali u modernijoj varijanti, a stepenasti oblik dodao joj je predznak. Isfenirana kosa Matilde Djerf jedan je od vodećih trendova na društvenim mrežama, a čini se da će tako ostati i u jesen koja je pred nama, piše Story.

Stepenasta kosa već je nekoliko sezona među najpopularnijima, posebno u kratkim verzijama. Ipak, tražite li nešto manje ‘radikalno’, isprobajte frizuru koju je popularizirala švedska influencerica.

Dolazi u kombinaciji s dugim zavjesama-šiškama i vrlo dugim ‘stepenicama’ koje su zaslužne za volumen i bogatu teksturu kose.

Šiške određuju smjer u kojem ide frizura.

Guste curtain šiške daju cool izgled s retro dodirom, dok dugi slojevi do brade ili čak do ključne kosti daju elegantniji i moderniji izgled. prneosi “Radiosarajevo“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh