Moda i ljepota

Lijek za celulit koji već imate u kuhinji

Jabučni ocat će vašem tijelu također pružiti i prijeko potrebne minerale kao što su magnezij, kalij i kalcij

Celulit - Blogspot

Imate problem s celulitom? Niste jedini, jer većina žena pokušava riješiti se celulita. Ako još uvijek kupujete skupe kreme protiv celulita koje imaju gotovo nikakav učinak, vrijeme je da probate jedan sastojak koji se nalazi u svim kuhinjama, a uistinu djeluje.

Riječ je o jabučnom octu! Sigurni smo da ga već imate u svojim kuhinjskim kabinetima.

Sve što vam treba za ovaj lijek protiv celulita iz kućne radinosti je jabučni ocat, losion za tijelo, blazinice i voda. Možete izabrati između dvije opcije, a možete ih i kombinirati za dodatnu učinkovitost.

Pijte jabučni ocat
Jabučni ocat ima snažan detoksikacijski učinak. Oslobađa tijelo od nakupljenih toksina u stanicama vezivnog tkiva te ih ispire. Popije dvije kapike jabučnog octa razrijeđenog u čaši vode ili nekom drugom piću (izbjegavajte one prepune šećera) i to dva put dnevno. Učinke ćete vidjeti nakon nekoliko sedmica zato nemojte odustati. Jabučni ocat će vašem tijelu također pružiti i prijeko potrebne minerale kao što su magnezij, kalij i kalcij.

Masaža s jabučnim octom
Za vanjsku primjenu ¼ šoljice jabučnog octa s čajnom kašikom losiona za tijelo kojeg upotrebljavate. Umočite pamučnu blazinicu u otopinu te utisnite u područje na kojem imate celulit. Višak tekućine na koži umasirajte u isto područje. Nakon 30 minuta isperite kožu u vodu. Ovu masažu ponovite dva puta dnevno, a rezultati će vas oduševiti,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh