Moda i ljepota

Ovo je najjednostavnija tehnika šminkanja očiju

Učenje pravilnog nanošenja šminke za oči nije jednostavan zadatak jer toliko ima različitih dijelova, pa je lako zbuniti se.

Šminkanje - Net.hr

Kada otvorite paletu u kojoj se nalaze sijenke važno je da znate odakle da krenete, svaka ima posebnu namjenu koja će na najljepši način da vam istakne oči.

Osnovna sijenka

Prvi korak je da nanesete osnovnu sijenku na kapak. Ova nijansa je obično svjetlija, a u zavisnosti od izgleda koji želite, ovu osnovnu boju možete da stavite sve do vaše kosti obrva ukoliko želite naglašenije oči ili možete da se zaustavite na pregibu oka za osnovni, svakodnevni izgled.

Tamna sijenka

Koncentrišite tamniju sijenku na mjestu gdje je pregib oka. Tamne boje privlače svjetlost, pa postavljanje tamnijeg tona sijenke u pregib oka čini da vaše oči dobiju dubinu.

Ajlajner

Ajlajner koji je pravilno nanijet može da učini da vaše trepavice izgledaju gušće. Ako niste veliki obožavatelj ajlajnera, možete da dobijete sličan, upečatljiv izgled nanošenjem tamne sjenke.

Svjetlucava sijenka

Ukoliko želite da naglasite obrve, što će cijelom licu dodati okvir, iskoristite svjeltucavu sijenku. Dodajte blijedu sijenku direktno ispod obrva. Dodajte istu bisernu svijetlu boju u unutrašnji ugao oka.

Završite sa nekoliko slojeva omiljene maskare i spremni ste, pišu Novosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh