Moda i ljepota

Ukoliko imate OSJETLJIVU i OŠTEĆENU kožu probajte OVU namirnicu: Otklanja i EKCEME, ali i smanjuje pojavu BORA

Raste popularnost kozjeg mlijeka u svijetu kozmetike za osjetljivu i oštećenu kožu.

Skidanje šminke - The Independent

Brojni brendovi kreirali su proizvode s naglaskom na ovaj retro sastojak, kozje mlijeko. Hidratantna, mlečna formula vrlo je ugodna, naročito ljeti kad bi trebalo koristiti nešto laganije formule.

Ovaj prirodni sastojak koji je zahvalan za konzumaciju svake vrste, sada je dostupan kao formula za čišćenje tela, kupka, losion, ali i kao krema. Hidrira kožu i umiruje, ali i jača prirodni obrambeni sistem.

– Imala sam jake ekceme kao djevojčica. Pošto sam odrasla na farmi, mama me kupala u kupki s kozjim mlekom koja mi je onda sve to ublažila – prisjetila se stručnjakinja za njegu lica Kejt Somervil za Vogue.

Mlijeko ima vitamine B, AHA i kalcijum. Može biti i sastojak pilinga, osim klasičnih krema i losiona. Budući da je hranjivo, smanjuje pojavu bora, ali i mogućnost nastanka novih. Takođe je bogato antioksidansima koji brane kožu od oštećenja slobodnih radikala.

Kozje mlijeko može se kombinovati s drugim inovativnim sastojcima kao što su skvalan, niacinamid, hijaluronska kiselina i vitamin E.

Nega prirodnim sastojcima sve je popularnija te ta scena ima sve veću popularnost u svijetu kozmetike. Drogerije i parfimerije puštaju prirodnu kozmetiku na velika vrata u ponudu, piše NajŽena.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh