Moda i ljepota

Kako se riješiti podočnjaka?

Užurbani život i nedovoljno sna utječu i na naše zdravlje, ali i na izgled. Jedan od najjasnijih znakova da je naše tijelo iscrpljeno su i podočnjaci. Evo kako se riješiti podočnjaka.

Podočnjaci - Blogspot.com

Različiti faktori dovode do natečenih očiju i tamnih krugova ispod njih: Nepravilan san, nedovoljan unos vode, sezonske alergije, prekomjeran unos soli, plakanje, nepravilno skidanje šminke prije spavanja, loša prehrana…

Times of India objavio je savjete stručnjakinje koji mogu biti korisni u kontroli problema natečenih očiju, ako se primjenjuju u dnevnoj rutini.

1. Pravilno se hranite, posebno unoseći namirnice bogate kalijem poput skute, lisnatog zelenog povrća i banana.

2. Hladan oblog preko očiju s vrećicama čaja, krpom ispunjenom ledom ili kriške krastavca ili krumpira.

3. Koristite dobru kremu za područje ispod očiju koja pomaže smanjiti upalu i njeguje kožu kako bi se povećala elastičnost.

4. Pobrinite se da se dobro naspavate od šest do osam sati kako biste pomogli da se vaša koža obnovi.

5. Uvijek unosite dovoljno vode kako biste kožu održali hidratiziranom i debelom.

6. Ograničite unos alkohola jer on dehidrira kožu i čini kožu dosadnom.

7. Spavajte u položaju u kojem su vam leđa ravna, s jednim jastukom, jer to smanjuje zadržavanje tekućine oko očiju, prenosi Source.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh