Moda i ljepota

Rješenja iz prirode za tamne podočnjake

Umor, iscrpljenost i anemija najčešći su uzroci tamnih podočnjaka. Osim što ćete ih prekriti šminkom, tamne podočnjake možete ukloniti i uz pomoć nekih namirnica.

Podočnjaci - Nadlanu.com

Poznato je da krastavci pomažu, jer smiruju upale koje uzrokuju natečenost i crne podočnjake. Krastavce dobro ohladite i tek onda stavite na podočnjake.

Dobro će djelovati i krompir, jer sadrži velike količine vitamina C koji će nahraniti kožu. Kropmir stavite u zamrzivač na pola sata, izrežite ga na kriške, a njih držite na očima 15 minuta.

Možete koristiti i ohlađene vrećice zelenog čaja, koji se i inače koristi u kozmetičkim preparatima jer ubrzava cirkulaciju i smanjuje znakove starenja.

Hranjive masne kiseline koje se nalaze u avokadu koži će vratiti prirodnu vlažnost i elastičnost i ubrzati cirkulaciju, što će smanjiti vrećice ispod očiju. Pomiješajte jedan zreli avokado, pola šolje zobi i dvije kašike meda. Nanesite na lice, posebno ispod očiju, te isperite nakon 10 minuta, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh