Moda i ljepota

MNOGI PRAVE OVE GREŠKE KAD JE ZIMA, I ZATO IM SE MNOGI SMIJU: Modni stručnjaci upozoravaju, jakna se ne smije ovako nositi – EVO KAKO JE PRAVILNO

Kada je temperatura napolju ispod nule, mnogi od nas samo žele da se umotaju u ćebe.

Istovremeno, svaka žena želi da izgleda elegantno i poletno. Zapravo, sve što treba da uradite da biste ostali sa stilom je da uzmete u obzir boje i dizajn jakne kada birate ostatak odjeće. Također, postoji nekoliko jednostavnih detalja koji mogu ažurirati običan izgled samo poigravanjem s novim bojama.

GREŠKA 1:

NE NOSITE ŠAL SA ZIMSKOM JAKNOM ILI GA STEŽETE PREVIŠE JAKO

Kombinacija kaputa ili kratke jakne s golim vratom često pokvari izgled jer ovaj razmak pokazuje sve slojeve odjeće ispod naše gornje odjeće i stvara dojam nedovršenosti. Modni stručnjaci preporučuju da jakne upotpunite odgovarajućim šalom. To će našem izgledu dodati eleganciju i ženstvenost. Najbolje je da šal ne vežete previše čvrsto kako ne biste vizualno odvojili glavu od tijela. To će izgledu dati određenu lakoću i svježinu.

GREŠKA 2

Stvaranje neuravnoteženog izgleda s kaputima od umjetnog krzna

Postoji nekoliko detalja koje treba uzeti u obzir kako biste izgledali elegantno u kaputu od umjetnog krzna. Chloée Ohayon-Crosby, kostimograf i specijalista za garderobu, preporučuje:

– Uzmite u obzir dužinu kaputa. Kaput srednje ili maksi dužine izgleda formalnije, dok je kratak ležerniji. Ali ako želite da nosite kratki kaput u formalnom kontekstu, samo ga uparite sa haljinom srednje dužine ili kombinujte sa pantalonama i štiklama.

– Nosite minimalnu dodatnu opremu kako biste stvorili službeni izgled. Umjesto masivnih dodataka, bolje je odlučiti se za nekoliko tankih i minimalističkih dodataka ili samo jedan veliki komad nakita. Na primjer, možete nositi nekoliko malih narukvica, prsten i minđuše.

– Nosite neutralne nijanse ili jednu odvažnu boju uz jednobojni kaput. Na primjer, ako planirate kreirati svakodnevni izgled, možete obući kaput od umjetnog krzna prigušenije boje uz bijeli džemper, tamne farmerke i crno-bijele cipele. Ako želite stvoriti svijetao izgled, možete se odlučiti za kaput jarkih boja i jednobojnu odjeću ili, naprotiv, upotpuniti kaput svijetle boje jarko crvenom haljinom i tamnosmeđim čizmama s niskom potpeticom.

GREŠKA BROJ 3

NOŠENJE TORBI KOJE SU TOTALNI OUT

Puffy jakne su posebno dobre po hladnom vremenu. Međutim, prilično je problematično nositi torbe preko tijela s tankim naramenicama uz ove jakne. Štoviše, male torbe na pozadini voluminozne jakne mogu vizualno učiniti siluetu ogromnom. Zato u ovim slučajevima Marianne Theodorsen, stručnjak za torbe Vogue Scandinavia, preporučuje da se odlučite za glomazniju verziju klasične podstavljene torbe.

GREŠKA BROJ 4

KRATKA JAKNA I DUŽI DŽEMPER

Stilistica Sally McGraw ističe da bi dužina zimske jakne ili kaputa trebala biti dovoljna da pokrije sve slojeve odjeće. Dugi džemperi ili kardigani najbolje idu uz jakne do koljena. To je zato što džemper koji viri ispod kratke jakne izgleda prilično čudno i vizualno sječe tijelo na nekoliko dijelova, što može učiniti da silueta izgleda neharmonično: noge će djelovati kraće, a tijelo šire nego što zaista jest.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh